Home Reviews Jimmy Joy Plenny Pot 1.0 – een recensie over een instant maaltijd

Jimmy Joy Plenny Pot 1.0 – een recensie over een instant maaltijd

De plenny pot van Jimmy Joy

Het is weer een nieuwe tijd van het jaar en ik wil dus ook wat nieuws gaan proberen. Na de winter is de lockdown eindelijk weer een beetje versoepeld en mogen we weer naar buiten de horeca in en sporten. Met name met de laatste ben ik erg blij en betekend dat dat er wat minder tijd over blijft voor het doordeweekse koken. Hoe makkelijk sommige maaltijden ook zijn die hier te vinden zijn op de website. Toch ontbreekt soms de motivatie om even voor ons beide te koken. Biedt de Plenny Pot van Jimmy Joy hier een uitkomst in?

Disclaimer: Ik ben niet door Jimmy Joy gesponsord, de Plenny Pot maaltijden heb ik zelf aangeschaft. De linkjes naar Jimmy Joy helpen mij wel een beetje als je een bestelling plaatst. Jij krijgt ook 10 euro korting als je voor meer dan 50 euro bestelt.

Wie of wat is Jimmy Joy

Zelf ken ik Jimmy Joy van de maaltijd shakes. Dit is complete voeding in een shake vorm. Hier ben ik niet altijd heel enthousiast over geweest. Doe mij dan toch maar een warme maaltijd, zeker als avond eten of als lunch. Nu moet ik hier ook wel eerlijk over zijn, ik heb toen maar 1 smaak van ze geprobeerd, aardbij. En ik had vaak tijd zat om voor mijzelf te koken. Daarnaast heb ik ook de Plenny Bar in huis gehad. Dat was wel top omdat je zo’n reep gewoon in je tas mikt en de hele dag op stap kan. Vaak had ik dan ook zo’n reep als ‘back-up’ in mijn tas zitten.

Jimmy Joy zegt het volgende over waar ze naar toe willen gaan. Dit is iets waar ik mij redelijk in kan vinden. Snel en makkelijk een gezonde maaltijd uit de kast trekken. Wel ben ik van mening dat we ook nog wat tijd moeten maken om gezellig samen aan tafel te gaan met een maaltijd en een goed gesprek.

Onze missie om de gezondste maaltijd mogelijk te maken blijft en kan worden gevolgd in onze sectie gezondheid en voeding. Jimmy Joy is uiterst duurzaam omdat het voedselverspilling helpt verminderen door alleen datgene te gebruiken wat je lichaam nodig heeft en door een lange houdbaarheid te garanderen. Zoals hierboven genoemd, compenseren we ook CO2-uitstoot (658 ton in 2018). Maar we willen verder gaan door al onze verpakkingen 100% recyclebaar materiaal te maken. Daarnaast willen we jou verrassen met meer geweldige smaken, bovenop het feit dat het de gezondste maaltijd is die mogelijk is.

Wat beloofd de Plenny Pot?

Plenny Pot is een gezonde en super snelle warme maaltijd, verkrijgbaar in drie hartige smaken. Met een ideaal uitgebalanceerd macronutriënten-profiel en onze mix van 26 essentiële vitamines en mineralen komt je lichaam niets tekort. Daarnaast gebruiken we ook nog eens pro- en prebiotica voor een gezonde darmflora! 

Voeg simpelweg wat kokend water toe en voor je het weet geniet je van een heerlijke en voedzame maaltijd! Perfect voor die momenten dat je zin hebt in een warme lunch op werk, even snel voordat je naar de sportschool gaat, of tijdens het blokken voor je examens.

Als je dit zo leest is het ideaal toch? Een volledige en gezonde maaltijd welke ook vega of eigenlijk vegan is. Geschikt voor iedereen zou je denken. Ik werd er in ieder geval erg nieuwsgierig van. De shakes waren niet zo’n succes voor mij, maar een warme maaltijd dan misschien toch wel.

De Plenny Pot komt in drie smaken momenteel. Ik heb je Cajun Pasta achterwegen gelaten, dat leek mij gewoon al niks bij het idee er van. Voor ons dus de Tikka Masala en de Groente korma met rijst.

Zet je waterkoker aan, giet wat water bij de pot tot en de lijn en roeren. En roer goed, zeker in de randjes onder in blijft nog het een en ander aan poeder en rijst hangen. Doe hier dus even je best op. Daarna wacht je 5 minuutjes en kun je eten. En ja je kunt dit gewoon eten, ik vind het er persoonlijk niet heel erg smakelijk uit zien, het ruikt echter wel heel goed.

En wat vinden we daar dan van?

De grote vraag, vind ik het lekker? Ja de twee varianten die wij in huis hebben vinden wij lekker. De Groente korma is een beetje pittig en dat is precies lekker. De Tikka Masala is niet pittig (had van mij wel gemogen) maar smaakt ook zeker goed. Verder kun je de inhoud een zien als een curry met een beetje rijst. Alleen zitten er geen grove stukken groente in. De rijst heeft nog de meeste bite van het geheeld en de poeder in het potje vormt de saus denk ik dan.

Is het dan genoeg als maaltijd? Nee, althans voor mij niet en ik ben geen hele grote eter. Als lunch of als sneller hap voor het sporten is het wel top (20 gram plantaardige eiwitten). Voor het avondmaal zal ik zelf wel snel wat anders te snacken er bij zoeken.

Aanrader?

Ja! De groente korma is mijn favoriet. Check Jimmy Joy.

Leave a Comment